Thursday, August 16, 2018

UserWeb.Ro – Blog IT

Informatii din domeniul web si tehnologie

Microsoft a confirmat noua consola Xbox 720

Posted by UserWeb On January 26, 2012 ADD COMMENTS

Se zvoneste ca Microsoft a confimat ca in anul urmator va lansa Xbox720. Iar daca zvonurile sunt adevarate, acesta va fi mult mai capabil ca predecesorul sau.

Totusi costurile consolei raman inca sub semnul intrebarii. Stim doar ca vechiul Xbox, in 2005 a avut un pret de lansare de aproximativ 400 de dolari, dar acest pret a scazut, pe masura ce consola s-a mai imbunatatit. Astazi, in magazinul online Amazon putem gasi un Xbox 360 la un pret de aproximativ 200 de dolari.

In ceea ce priveste hardware-ul consolei, IGN sublineaza ca hardware-ul care il va folosi noua consola este deja vechi deoarece numai asa pot tine costurile si preturile la un nivel rezonabil. Consola s-ar putea sa detina un procesor grafic AMD din seria 6000 compatibil cu DirectX 11, rezolutie 1080p FullHD si suport 3D.

Dar pentru a face o consola atat de capabila precum un Xbox 720 ar trebui cel putin 200 de dolari.

Dar pretul ar putea fi si mai mic daca Microsoft ar subventiona putin consola, asa cum au facut cu Kinect. In caz ca nu stiati, Kinect-ul este subventionat de catre Microsoft. Acest lucru este datorat ecosistemului, in care acesta functioneaza si permite companiei sa il dea la un pret mai mic, si cu toate acestea sa fie un produs viabil financiar. Varianta Kinect pentru PC nu este subventionata si acest lucru se observa la pret, care este considerabil mai mare.

Dar mai este o intrebare al carui raspuns este invaluit in mister si anume, ce se intampla cu utilizatorii de Xbox 360.  Microsoft ar putea acorda anumite reduceri pentru utilizatorii care doresc si isi permit un upgrade.

Dar putem sa ne oprim cu speculatiile deoarece un lucru este sigur: indiferent de ce preturi va aborda, Microsoft va vinde.

Acum, nu ramane decat un singur lucru de facut, sa speram ca apocalipsa nu va veni si sa speram ca in anul 2013 vom putea vedea noua consola pe rafturile magazinelor.

Leave a Reply