Thursday, August 16, 2018

UserWeb.Ro – Blog IT

Informatii din domeniul web si tehnologie

Webcamurile Trendnet au un bug

Posted by UserWeb On February 8, 2012 ADD COMMENTS
Se pare ca exista o slabiciune in 26 de modele de webcamu-uri de la compania Trendnet. Acest bug permite conectarea si vizualizarea transmisiilor video live conoscand doar adresa de IP a camerei web. Aceasta a fost descoperita luna trecuta si exista deja o rezolvare pentru problema insa problema majora cu care se confrunta Trendnet este faptul ca nu pot sa isi anunte toti clientii care au cumparat aceste webcamuri. Din pacate compania poate contacta doar pesoanele care si-au inregistrat produsele pe siteul oficial Trendnet iar celelalte dispozitive ar putea ramane accesibile daca clientii nu suspecteaza nimic.
Bugul a fost descoperit de catre Console Cowboys iar acestia au declarat ca dispozitivele sunt gasite foarte usor deoarece au o securitate asa proasta incat IP-ul acestora poate fi aflat printr-o simpla scanare. Acestea au postat o multime de screenshoturi de pe aceste camere ca sa arate problema reala pe care o au aceste webcamuri. Este infricosator faptul ca cineva ar putea sa ne urmareasca prin propriile noastre webcamuri.
Trendnet a publicat o lista cu aceste webcamuri si estimeaza ca au fost cumparate aproximativ 50.000 de dispozitive vulnerabile. Partea proasta este ca aceste dispozitive, probabil, nu vor fi updatate niciodate deoarece majoritatea clientilor se gandesc ca nu are rost sa isi fac un update, dar ar fi bine sa isi regandeasca decizia deoarece cine stie cate persoane sunt spionate prin propriile webcamuri.
Compania care a creat webcamurile, cel mai probabil, va fi data in judecata si pe buna dreptate deoarece acestia sunt direct raspunzatori pentru vulnerabilitatile din propriul software. Majoritatea expertilor de securitate cred ca acest software este inadegvat pentru aceste webcamuri.
Ar trebui sa verificam lista, dispozitivelor vulnerabile, publicata de Trendnet si sa verificam propriile webcamuri deoarece nu se stie niciodata cine ne urmareste.

Leave a Reply