Thursday, August 16, 2018

UserWeb.Ro – Blog IT

Informatii din domeniul web si tehnologie

Sfaturi pentru imbunatatirea unei afaceri online

Posted by UserWeb On February 15, 2012 ADD COMMENTS

Daca detineti deja o afacere online si doriti sa faceti ca lucrurile sa se miste mai bine in aceasta afacere avem cateva sfaturi pentru dumneavoastra.

Cel mai important aspect a unei afaceri online este siteul, aici nu ar trebui sa va zgarciti. Va sfatuim sa gasiti un webdesigner foarte bun, fiti atenti la referintele acestuia si asigurati-va ca ati trecut in revista portofoliul acestora. Dupa ce ati gasit webdesignerul asigurati-va ca acesta va dezvolta un site lejer, rapid si cat se poate de eficient.

Din momentul in care detineti siteul va sfatuim sa folositi resursele internetului pentru a-l mentina in forma, intrucat sunt o multime de lucruri care se pot face pentru acest lucru. Desigur multe dintre acestea le va face webdesignerul dumneavoastra dar daca doriti o afacere cat se poate de prospera ar trebui sa stiti ca sunt la fel de multe lucruri pe care le puteti implementa chiar dumneavoastra.

Folositi un sistem CDN (Content Delivery Network) pentru a va asigura ca elementele statice ale site-ului sa se afiseze mai rapid. Pentru acest lucru ar trebui sa luati in calcul un serviciu similar cu cel oferit de CloudFlare. Acest serviciu poate ajuta la inbunatatirea vitezei siteurilor dar de asemenea acesta ne ajuta si in cazul diferitelor atacuri de pe internet. Acum dumneavoastra o sa va ganditi “Dar nu am nici un inamic!” ei bine chiar daca nu aveti inamici tot sunteti in pericol sa experimentati un atac aleator sau chiar un atac la webhosting-ul dumneavoastra. Asadar fiti siguri ca putina protectie in plus nu strica niciodata.

Acum ca detineti un site trebuie sa stiti faptul ca toti posibili clienti se afla in 3 locuri si anume pe siteul duneavoastra, pe Facebook si pe Twitter. Facebook si Twitter sunt foarte usor de folosit, trebuie doar sa detineti un cont pe aceste mari retele sociale. In plus sunt anumite siteuri care va pot ajuta sa sincronizati datele, fotografiile de pe Twitter si Facebook.

Acum ca puteti interactiona direct cu clientii dumneavoastra pe Facebook si Twitter trebuie sa implementati o solutie care sa va permita aceeasi comunicare direct pe siteul dumneavoastra. O astfel de solutie este aplicatia Intercon, aplicatie care nu ar trebui sa lipseasca din orice afacere online deoarece aceasta va permite sa vedeti cine a fost pe site-ul dumneavoastra, sa le vedeti profilele retelelor de socializare si pe urma sa ii contactati direct.

Daca doriti sa oferiti posibilitatea clientilor sa va ofere un feedbak live direct de pe siteul dumneavoastra, atunci trebuie sa luati in considerare UserVoice.

Acestea fiind spuse am rezolvat si problema comunicarii cu clientii dumneavoastra, acum trebuie sa luam in calcul simplificarea operatiunii de cumparare. Pentru orice client nu e nimic mai fustrand decat introducerea anumitor informatii de mai multe ori iar la final sa descopere ca au disparut o parte, sau toate produsele, care le-au adaugat in cos. Aceasta problema poate fi rezolvata cu o multime de aplicatii shopping card, insa nu toate acestea sunt eficiente. Pentru a afla care dintre acestea sunt eficiente va recomandam sa vzitati siteul ShoppingCartReviews. Pe acest site sunt afisate topul aplicatiilor Shopping Cart dar de asemenea va permite sa aplicati o serie de filtre pentru a gasiti o astfel de aplicatie care se potriveste cu afacerea dumneavoastra. In plus, tot aici, puteti afla pareri, despre Shopping Cart-ul care doriti sa-l utilizati, direct de la persoanele care il utilizeaza sau care l-au utilizat in trecut.
Dar ce faceti in momentul in care va intalniti, fata in fata, cu un client si acesta doreste sa achite un anumit produs cu cardul? Ei bine puteti sa folositi Square, aceasta este o bucata de plastic, conectata la iPhone-ul dumneavoastra, care va permite sa acceptati plati cu cardul. Dar aceasta metoda de plata nu este dedicata numai afacerilor online intrucat aceasta metoda de plata poate fi implementata aproape oriunde, chiar si la piata.
Dupa ce au fost implementate aceste metode ne ramane obligatia de a ramane conectat 24/7 la afacerea noastra online. Acest lucru este foarte usor de realizat in zilele noastre intrucat acum putem accesa internetul oriunde orcand la un pret accesibil, sunt foarte putine zonele in care nu avem acoperire pentru internetul mobil.
Speram sa va fie utle aceste informatii iar daca dumneavoastra vreti sa completati cu alte sfaturi va rugam sa lasati un coment mai jos pe aceasta tema.

Leave a Reply