Thursday, August 16, 2018

UserWeb.Ro – Blog IT

Informatii din domeniul web si tehnologie

Programatorul sef de la Megaupload a fost eliberat

Posted by UserWeb On February 14, 2012 ADD COMMENTS
A trecut o luna de la scandalul Megaupload, scandal prin care FBI-ul a inchis siteul si a arestat angajatii acestuia in Noua Zeelanda.
Saptamana trecuta a fost eliberat Bram van der Kolk, programatorul sef al siteului, acestuia i-a fost acordata cautiunea la o adresa din Auckland pentru a putea sta impreuna cu sotia si fiul sau.
In timpul audierii de cautiune procurorul Anne Toohey, care actioneaza in numele procuraturii americane, a sustinut ca Ven der Kolk nu ar trebui sa fie eliberat, iar daca va fi eliberat conditionat ar trebui sa i se refuze accesul la internet, deoarece acesta ar putea configura cu usurinta un alt site similar cu Megaupload.
Insa avocatul lui Ven der Kolk, Guyon Foley a protestat impotriva termenilor cautiunii sustinand ca acuzatului ar trebui sa i se permita accesul la internet deoarece chiar daca astea ar fi intentiile lui Kolk ar fi inposibil de realizat din cauza timpului, cantitatii de date si resurselor necesare pentru un asemenea proiect si in plus acesta este monitorizat indeaproape de catre FBI.
In final, judecatorul Pippa Sinclair i-a acordat cautiunea lu Ven der Kolk insa termenii cautiuni au ramas cei propusi de Anne Tohey, iar acesta impreuna cu sotia si fiul sau nu au voie sa acceseze internetul sau retelele de telefonie mobila. Acestia pot folosi doar telefonul fix pentru a-si suna rudele sau prietenii.
Chiar daca a iesit din inchisoare olandezul Ven der Kolk impreuna cu ceilalti acuzati risca sa fie extradati in Statele Unite si sa fie judecati pentru prejudicii de peste 500 de milioane de dolari aduse diferitelor case de discuri.

Leave a Reply