Thursday, August 16, 2018

UserWeb.Ro – Blog IT

Informatii din domeniul web si tehnologie

Patru siteuri utile pentru designeri

Posted by UserWeb On February 13, 2012 ADD COMMENTS
Cel mai important aspect al oricarui design este probabil paleta de culoare aleasa, deoarece culoarea are un impact masiv asupra celor care vizualizeaza siteul. Asadar, este important sa cunoasteti teoria; culorile calde trimit un mesaj aprins in timp ce culorile reci au un efect relaxator; paletele de culoare analogice care se gasesc in natura sunt placute ochiului in timp ce paletele de culori complementare sunt mult mai energice. Indiferent de ce fel de paleta de culori veti decide sa folositi, aceasta trebuie sa transmita intentiile si mesajul dumneavoastra.
Pentru a va ajuta designeri sa aleaga o paleta de culori am decis sa va prezentam urmatoarele patru siteuri: Colorhexa este una dintre cele mai complexe aplicatii de culori. Aceasta este o enciclopedie de nuante si palete de culori CSS.
Colllor este un site elegant care va permite sa transformati o culoare intr-o serie de alternative. Spre exemplu daca in siteul dumneavoastra doriti sa utilizati culoarea potocaliu dar nu sunteti siguri de ce nuanta de portocaliu sa alegeti aceasta aplicatie Web va prezinta toate posibilitatile de care aveti nevoie.

Adobe Kuler este o aplicati solida si gratuita pe care merita sa aruncati o privire. Este aplicatia perfecta atat pentru incepatori cat si pentru designerii cu experienta. Kuler poate fi o sursa de distractie in special da cand permite extragerea paletelor de culori din poze optiune care ofera intodeauna rezultate neasteptate.

Color Scheme Designer nu este la fel de dezvoltata ca Adobe Kuler, dar este o metoda rapida si usoara pentru a descoperi potentialele palete de culori.

Leave a Reply