Thursday, August 16, 2018

UserWeb.Ro – Blog IT

Informatii din domeniul web si tehnologie

Un studiu recent a subliniat faptul ca persoanele care viziteaza anumite site-uri nu doresc sa isi faca conturi pe acestea, iar daca aceste site-uri insista cu crearea conturilor atunci majoritatea utilizatorilor prefera sa paraseasca site-ul. Acelasi studiu a descoperit ca aproximativ jumatate din indivizii chestionati doresc posibilitatea personalizarii site-ului. Asadar utilizatorii nu doresc sa se inregistreze dar doresc sa poata personaliza pagina. Si cum nu se prea poate efectua personalizarea fara inregistrare, administratorii site-urilor au inceput sa ia in calcul logarea cu ajutorul conturilor de la retelele de socializare.
Dintr-un alt studiu, aflam ca majoritatea utilizatorilor nu doresc crearea unui cont nou cand vine vorba de un site, aproximativ 54% dintre persoanele chestionate declara ca probabil ar parasi site-ul si nu s-ar mai intoarce, dintre persoanele care si-ar face un cont 88% recunosc ca, cel mai probabil, ar furniza date incorecte in formularele de inscriere si / sau ar lasa rubrici necompletate. Iar dintre putinii utilizatori care isi creaza un cont 90% recunosc ca au abandonat site-urile in momentul in care si-au uitat user-ul sau parola si nu se mai obosesc cu procedura de recuperare. Insa, daca site-ul ofera personalizare, majoritatea persoanelor chestionate au declarat ca in general se reintorc pe site si-l recomanda si altor persoane.
Asadar utilizatorii sunt dispusi sa ofere minimul de date personale in chestionarul de inregistrare in schimbul posibilitatii de personalizare. Dar daca chestionarul de inregistrare este prea complicat atunci acestia parasesc site-ul si nu se mai intorc.
Pe baza acestor date, un posibil remediu la problema ar fi logarea la aceste site-uri cu conturile retelelor de socializare. Aceasta pare sa fie solutia cea mai plauzibila care ar face inregistrarea mai simpla si mult mai rapida.
Asadar putem folosi conturile pe care le avem la diferite retele de socializare, cum ar fi Facebook sau Twitter, pentru a ne loga pe un alt site. Aceasta pare o idee foare buna avand in vedere ca majoritatea utilizatorilor au conturi la aceste retele. Acestia trebuie doar sa permita aplicatiei sa acceseze reteaua de socializare si pot accesa continutul site-ului, procedura este simpla si dureaza doar cateva click-uri.
Utilizatorii par sa fie foarte multumiti cu aceasta metoda de logare, de fapt 77%, dintre cei intervievati, chiar incurajeaza aceasta metoda.
In concluzie daca sunteti administratorul unui site care detine conturi este bine sa luati in calcul implementarea login-ului cu ajutorul retelelor de socializare.

Leave a Reply