Thursday, August 16, 2018

UserWeb.Ro – Blog IT

Informatii din domeniul web si tehnologie

Potrivit companiei de statistica StatCounter numarul persoanelor care acceseaza internetul de pe telefonul mobil s-a dublat fata de anul trecut. Dar, deocamdata, majoritatea utilizatorilor acceseaza internetul prin intermediul PC-urilor, procentajul acestora fiind de 91.5%. Pe piata aceasta domnea Microsoft intrucat 44% dintre acestia folosesc Windows 7, aproximativ 35% folosesc Windows XP iar Mac OSx detine doar 7.3%.

In ceea ce priveste telefoanele mobile Nokia numarul utilizatorilor este in scadere dar reuseste sa ramana liderul mondial, in timp ce este ajuns de telefoanele cu sistemele de operare iOS si Android.

Cifrele StartCounter sunt bazate pe datele colectate din peste 3 milioane de siteuri care au avut in total peste 15 miliarde de pagini vizualizate lunar. Aceste vizualizari de pagini sunt disecate pe mai multe criterii de baza ca sistemul de operare, browserul, brandul dispozitivului dar pe langa acestea sunt si alte criterii. Compania a descoperit ca persoanele care acceseaza internetul de pe telefonul mobil a crescut de la 4.3%, in 2011, la aproximativ 8.5% luna trecuta. Urcarea este si mai spectaculoasa intrucat in 2010 numarul acestora era doar de 1.7%.

Din numarul acestora statisticile arata ca Symbian OS domnea piata cu 32% dar iOS si Android sunt in crestere si au ajuns la 24% in timp ce BlackBerry OS a scazut de la 15%, cat avea in 2011, la 8% luna trecuta.

Pe podiumul din Romania, piata este dominata de Android cu 37% care se pare ca este in continua crestere, Symbian OS este pe locul doi cu 27% iar pe locul trei cu 23% se situeaza iOS.

In ceea ce priveste browserele folostite de telefoane pe plan global, Opera s-a evidentiat cel mai bine cu un procentaj de 23% dar acesta tinde sa scada in vreme ce browserul de la Android este in crestere si pare sa-l ajunga din urma cu 21% iar Safari de la Apple a marcat aproximativ 20%, in timp ce Nokia si BlackBerry tind sa scada la 12% si respectiv 7%.

Daca aruncam din nou o privire si in Romania observam ca primul loc il ocupa browserul Android cu 32%, urmat de Opera cu 24% si pe locul trei Safari de la Apple cu 22%, browserul Nokia nu a reusit sa intre in top 3 deoarece detine doar 13%.

Daca doriti mai multe detalii puteti sa vizualizati si alte statistici oferite de StatCounter.

Leave a Reply