Thursday, August 16, 2018

UserWeb.Ro – Blog IT

Informatii din domeniul web si tehnologie

Internet 3G nelimitat de la MegaFon

Posted by UserWeb On February 7, 2012 ADD COMMENTS
In vreme ce majoritatea operatorilor din Europa si America de Nord isi iau toate masurile pentru a restrictiona cantitatea de date ce este downloadata de catre clientii lor, un operator din Rusia si anume MegaFon isi rasfata clientii cu trafic nelimitat de date. In plus, compania de telefonie mobila, ofera premii in valoare de 1 milion de ruble (aproximativ 26.000 de euro) clientilor care inregistraza cel mai mare trafic din decursul unei saptamani.

Site-ul rusesc C News a anuntat ca Megafon si-a incurajat clientii, care au cumparat un modem 3G intre 1 Noiembrie 2011 si 31 Ianuarie 2012, sa downloadeze fara sa-si faca griji de traficul consumat. In plus acestia au anuntat ca vor rasplati persoana care a facut cel mai mare trafic din acea perioada cu o excursie in in strainatate valoare de 150.000 de ruble (aproximativ 3.800 de euro) oferita de agentia de turism Neva din Rusia.

Castigatorul acestui concurs a reusit sa downloadeze 419 GB intr-o saptamana, acesta poate spune ca “si-a downloadat o excursie in strainatate”.

Prin aceasta campanie MegaFon a urmarit sa-si faca publicitate si a folosit concursul pentru a arata concurentei acoperirea pe care o furnizeaza clientilor. MegaFon a anuntat cu aceasta ocazie ca acopera, cu servicii 3G, 80% din Nord-Vestul Rusiei.

Potrivit purtatorului de cuvant al companiei, locurile doi si trei au fost foarte aproape de traficul de 419 GB si ao fost ocupate de catre clienti din Novgord si Yaroslavl, doua orase mici ale Rusiei, acesta a mai declarat ca MegaFon ofera viteze de 21 MB per secunda chiar si in zonele rurale.

Spre deosebire de restul Europei si Statele Unite care ofera mascarada cu planuri de 2 GB per luna, in Rusia, MegaFon a tinut sa demonstreze semnificatia cuvantului “nelimitat” si a permis clientilor sa ii bombardeze reteaua pe parcursul a trei luni.

MegaFon si-a uimit concurentii cu viteza, stabilitatea si traficul necontorizat pe care le-a oferit pe parcursul a 3 luni de zile.

Leave a Reply