Thursday, August 16, 2018

UserWeb.Ro – Blog IT

Informatii din domeniul web si tehnologie

Google Bouncer

Posted by UserWeb On February 13, 2012 ADD COMMENTS

Google a declarat ca va scana magaziunul virtual de aplicatii Android Market cu o aplicatie antivirus numita Bouncer.

Pentru aceasta scanare si devirusare se va folosi, cel mai probabil, un multiscanner care va analiza toate aplicatiile din Android Market. Insa aceasta este doar o solutie partiala deoarece calitatea acestei scanari va depinde de nucleul antivirusului folosit de Google. Dupa cum stim, nu toate nucleele antivirus sunt de acceasi calitate, asadar este o posibilitate destul de ridicata ca o parte din aplicatiile de tip mallware sa nu fie detectate.

In plus majoritatea utilizatorilor sistemului de operare Android downloadeaza aplicatii si din alte magazine virtuale, iar Bouncer scaneaza doar magazinul virtual de la Google si anume Android Market.

Hackerii au inceput sa dezvolte aplicatii malware din ce in ce mai ingenioase, iar aceste aplicatii sunt gandite special, la fel ca la sistemele de operare Windows, pentru a evita detectarea programelor antivirus.

Stim cu siguranta ca acestia vor gasi intodeauna metode sa strecoare aplicatii infectate in magazinele virtuale. Iar in ceea ce priveste Android Market este de asteptat ca hackerii sa gaseasca noi metode sa introduca aplicatiile mallware.

Ne asteptam ca acestia sa sparga conturile de developeri de la Google. In plus stim ca hackerii pot dezvolta aplicatii care pot functiona diferit in functie de zona geografica a gadgetului, spre exemplu o aplicatie poate fi proiectata astfel incat sa functioneze normal in Statele Unite iar aceasta sa isi activeze partea de virus numai atunci cand detecteaza un operator din Romania, acesta este un truc foarte bun pentru a evita detectarea de catre Bouncer

Asadar nu ar trebui sa ne bazam doar pe Bouncer-ul de la Google si ar trebui sa ne mai instalam protectii suplimentare daca dorim ca gadgetul nostru, cu sistemul de operare Android, sa nu fie infectat cu mallware.

Leave a Reply