Thursday, August 16, 2018

UserWeb.Ro – Blog IT

Informatii din domeniul web si tehnologie

Fuziunea intre PC si Smartphone

Posted by UserWeb On February 22, 2012 ADD COMMENTS

Apple incearca sa abordeze o metoda de unificare intre dispozitivele mobile si desktop acest lucru este propus si de Ubuntu. Pentru acest lucru dezvoltatorii s-au gandit sa creeze Ubuntu pentru Android, acesta este un sistem de operare care transforma, cu ajutorul unui dock, un smartphone intr-un sistem desktop.

Acest sistem de operare are toate functionalitatile unui sistem desktop dar in acelasi timp are incorporate si toate functionalitatile unui telefon. Asadar daca primim un apel sau un mesaj text in timp ce avem telefonul conectat la un monitor acestea vor fi accesibile la un click.

Aceasta idee este doar un concept, dar a fost facut public de catre Ubuntu pentru a starnii interesul consumatorilor dar si a developerilor software si hardware, care sa poata dezvolta ideea pentru ca aceasta sa beneficieze de o functionalitate cat mai fluenta. Ubuntu sustine ca acest proiect ar putea avea succes datorita faptului ca smartphoneurile devin din ce in ce mai puternice, iar un dispozitiv care ofera mai multe functii, in special functii business, ar putea deveni extrem de atractiv pentru companiile care cauta sa isi tina in frau costurile. Iar acestea in loc sa ofere fiecarui angajat un sistem desktop si un dispozitiv mobil, acestia trebuie sa le ofere doar un smartphone. Aceasta solutie ar putea reduce bataile de cap in ceea ce priveste sincronizarea informatiilor, contactelor.

Chiar daca Google face o treaba foarte buna in ceea ce priveste sincronizarea informatiei, majoritatea consumatorilor ar prefera un singur dispozitiv de pe care sa lucreze.

Ubuntu pentru Android ofera consumatorilor un motiv convingator pentru a face upgradeul la un smartphone cu un CPU multi-core foarte rapid, cu mai mult ram, spatiu de stocare mai mare dar si un GPU mult mai rapid, deoarece nu mai cumparam un simplu smartphone ci cumparam de asemenea si un sistem desktop. Smartphoneurile de clasa medie ofera o experienta perfecta in sistemul Android, dar este nevoie de un smartphone de ultima generatie pentru a indeplinii functiile unui desktop si a unui telefon in acelasi timp.

Acest sistem desktop, incorporat in smartphone, are integrata si arhitectura LTE pentru a oferii noile viteze, de conectare la internet, 4g. Acestea sunt necesare pentru aplicatiile de productivitate ca Google Docs. Asadar functia desktop va justifica costul in plus pe care o sa-l achite consumatorii pe noile tehnologii de retea.

Aceasta este o veste buna pentru producatorii de telefoane mobile deoarece acestia vor avea acces la o piata noua.

In tarile cu economia in curs de dezvoltare unde PC-ul nu este foarte raspandit, smartphone-ul poate defini termenul de personal computing pentru un public care nu are istorie impreunca cu un sistem desktop. Asadar pentru urmatoarea generatie primul lor smartphone ar putea fi de asemenea si  primul lor PC.

Ubuntu pentru Android se poate integra foare usor in smartphoneurile cu sistemul de operare Android. Defapt Ubuntu poate functiona chiar si pe productiile actuale intrucat cerintele hardware a acestuia sunt minime si in plus acesta suporta procesoarele ARM impreuna cu majoritatea hardwareului x86. Asadar si Ubuntu pentru Android este realizabil desigur avem nevoie de dock iar smartponeurile trebuie sa detina suportul pentru HDMI si USB dar acestea sunt integrate, standard, in ultima generatie de smartphoneuri.

Sistemul de operare Ubuntu stabileste standarde in ceea ce priveste usurinta de operare. Acesta este unul din motivele pentru care Ubuntu este cel mai preferat sistem de operare gratuit din lume. Acesta se foloseste atat pentru sistemele desktop cat si pentru servere. Ubuntu selecteaza doar cele mai bune aplicatii sa se instaleze implicit. Si deoarece ii pasa de securitate, include o serie de updateuri de securitate gratuite. Peste 55% dintre dezvoltatorii de Linux folosesc Ubuntu, de aceea aproape orice aplicatie desktop este certificata sa lucreze cu acest sistem de operare. De la VMWare pana la Citrix, Adobe si o multime de jocuri, Ubuntu este numarul unu. Acesta este motivul pentru care este instalat in marile companii si proiecte guvernamentale.

Ubuntu pentru Android va fi un sistem desktop complet cu o arie mare de aplicatii office, web browsing, email si media. Iar informatiile personale precum contactele, calendarul, galeriile foto, video si audio pot fi accesate atat de pe telefon cat si din interfata desktop. Mesajele SMS ajuung chiar si in modul desktop, acestea vor fi notificate printr-o fereastra de tip pop-up iar apelurile vor fi tratate ca apleuri VoIP, daca veti dori sa lucrati in continuare in timp ce purtati o convorbire la telefon.

Consumatorii vor achizitiona cel putin un dock, care sa faciliteze conectarea monitorului, a tastaturii si a mouseului. Da multi dintre acestia vor achizitiona chiar doua dock-uri unul pentru birou si celalalt pentru acasa. Dar de asemenea le vor fi disponibile si accesorii care vor oferi o experienta de tip notebook pentru momentele cand acestea se afla in tren, in avion sau la diferite sedinte.

Dar productivitatea desktop va merge mai departe de tastatura, monitor si mouse. Imaginati-va un videoproiector care are integrat dock-ul pentru a facilita prezentarile sau veti putea transforma televizorul de acasa intr-un PC.

Asadar o sa fie foarte interesanta aceasta fuziune deoarece sistemul de operare Android este o solutie mobila conceputa exclusiv pentru dispozitivele cu touchscreen iar, in ceea ce priveste restul dispozitivelor, acesta este completat de Ubuntu care detine mii de aplicatii gratuite pentru un sistem desktop.

Leave a Reply