Thursday, August 16, 2018

UserWeb.Ro – Blog IT

Informatii din domeniul web si tehnologie

Filesonic dezactiveaza partajarea fisierele

Posted by UserWeb On January 24, 2012 ADD COMMENTS

Doborarea site-ului Megaupload de catre Guvernul Statelor Unite a declansat prima reactie, si anume serviciul online de gazduire fisiere, Filesonic in 23 ianuarie 2012 a postat un banner prin care isi anunta utilizatorii ca functia de partajare fisiere este dezactivata. Asadar utilizatorii pot sa descarce fisierele pe care ei le-au uploadat.

Potrivit ziarului online Reuters, Filesonic ar putea sa desfinteze sediul din Statele Unite pentru a evita urmarirea penala. Acesta ar ramane cu sediile din Marea Britanie si Hong Kong.

Spre deosebire de Megaupload, care a fost deschis la rolul lui de a partaja muzica fara a percepe taxe, Filesonic a mers pe ideea ca utilizatorul sa isi salveze fisierele online, pentru ca mai tarziu sa le poata accesa de la alta masina. Dar chiar si cu aceasta idee serviciile oferite de acesta ar putea fi folosite pentru piraterie la fel ca in cazul Megaupload.

Departamentul de Justitie si-a anuntat decizia de a incepe actiuni similare, cu cele de la Megaupload, si la alte companii de acest gen.

Ramane de vazut daca celelalte firme vor urma exemplul Filesonic. Dar dezactivarea serviciului de partajare, este una din cele mai importatne trasaturi a unei firme de acest gen, si ar duce la inceputul sfarsitului unei companii dedicate partajarii de fisiere pe internet.

Leave a Reply