Thursday, August 16, 2018

UserWeb.Ro – Blog IT

Informatii din domeniul web si tehnologie

Facebook cauta programatori

Posted by UserWeb On February 24, 2012 ADD COMMENTS

Chiar daca Facebook este blocat de catre guvernul chinez, asta nu opreste compania sa puna ochii pe cei mai talentati programatori din aceasta tara. Compania cauta sa isi mareasca echipa cu absolventi de la cele mai bune universitati din China.
Reteaua de socializare Facebook tinteste absolventii din cinci universitati chineze, ca parte din programul de recrutare a 900 de angajati din toate colturile lumii.
Oricare noua angajare inseamna mutarea si stabilirea in SUA. Compania a declarat ca acestia cauta absolventii care detin o diploma de master sau PhD in domeniul IT, dar de asemenea acestea trebuie sa cunoasca limbajul de programare C++ si / sau Java si sa fie familiarizati cu Perl, PHP sau Python.
Candidatii care vor trece ce cele doua sau trei interviuri prin telefon si pe urma de trei interviuri face-to-face, vor primi doua runde de codare pentru a-si demonstra abilitatile. Iar cei care vor fi acceptati sunt asteptati sa lucreze in California si Seatle. Acestia vor avea aceleasi beneficii ca si angajatii de la Google, vor primi drept de munca si carti verzi oferite de Facebook iar salariul acestora va fi in jurul sumei anuale de 200.000 de USD.
Ziarele locale din China sustin ca Universitatea Zhejian din Hangzhou a confirmat colaborarea cu Facebook insa mai au de discutat anumite detalii contractuale.

Compania a declarat ca acesta nu este un pas ca Facebook sa fie deblocat in China. Aceasta a mai declarat ca doreste ca Facebook sa fie deblocat in China dar nu crede ca poate face compromisurile necesare pentru a facilita acest lucru.
Chiar si Zackerberg este cunoscut pentru interesul personal pentru China, intrucat prietena acestuia Priscilla Chan este de origine chineza. Zackerberg chiar a petrecut ceva timp in China in 2010. Vizita acestuia a fost o sarbatoare, iar mass media din China chiar a lansat o serie de zvonuri cum ca acesta a discutat termenii prin care o sa fie deblocat Facebook impreuna cu Baidu, Sina si Alibaba.

Leave a Reply