Thursday, August 16, 2018

UserWeb.Ro – Blog IT

Informatii din domeniul web si tehnologie

Apple Developer ID

Posted by UserWeb On February 28, 2012 ADD COMMENTS

Apple si-a informat si totodata si-a incurajat, cu ajutorul unui email, toti developerii care sunt membri in programul Apple Mac Developer sa se inscrie in programul Developer ID, prin care vor putea primi un certificat digital care le permite acestora sa-si semneze propriile aplicatii. Semnarea acestor aplicatii, cu Developer ID, va fi necesara odata cu lansarea oficiala a noului sistem de operare OS X Mountain Lion, deoarece acesta include un serviciu numit Gatekeeper care va impedica instalarea aplicatiilor care nu sunt semnate cu un certificat Developer ID. Prin acest mail developerii sunt sfatuiti sa-si pregateasca aplicatiile pentru Gatekeeper cat mai repede intrucat noul sistem de operare va fi disponibil de la vara.
Aceasta masura de securitate, pentru utilizatorii Mac, doreste sa ofere controlul asupra aplicatiilor care le putem instala in calculator.
Acest sistem are in esenta trei setari:
Prima este pentru securitate maxima si permite instalarea aplicatiilor doar din Mac App Store.
A doua permite instalarea aplicatiilor din Mac App Store dar si aplicatiile de pe orice site care au fost semnate digital prin programul Developer ID.
Cea de-a treia setare permite instalarea tuturor aplicatiilor dorite, asa cum este si astazi.
Dar indiferent de ce optiune ati selecta cu ajutorul combinatiei Control-Click puteti instala orice aplicatie doriti.
Asadar, Gatekeeper nu o sa rezove toate probleme care sunt in Mac App Store, dar developerii sunt destul de optimisti cu privire la noul sistem., insa o parte dintre developeri sunt ingrijorati ca acest sistem ar putea sa blocheze aplicatiile produse de acestia.
Apple crede ca programul Developer ID este metoda corecta pentru a oferi o alternativa developerilor care au simtit pe pielea lor restrictiile sandbox. Asadar daca sunteti developer si doriti sa va inscrieti in program sau sa aflati mai multe despre acesta puteti obtine mai multe informatii de aici.

Leave a Reply