Thursday, August 16, 2018

UserWeb.Ro – Blog IT

Informatii din domeniul web si tehnologie

Centru de cercetare Apple in afara Californiei

Posted by UserWeb On January 26, 2012 ADD COMMENTS

Apple deschide primul centru de cercetare hardware din afara Californiei, dupa ce au confirmat achizitia companiei israeliene Anobit, cu suma de 350 milioane de dolari .

Trebuie mentionat ca societatea Anobit producea cipuri de memorie flash. Apple cauta ca pana la sfarsitul lui februarie, sa deschida un nou centru de cercetare in Haifa.

Potrivit ziarului “Catalist” din Israel, Apple isi va deschide centrul in districtul tehnologic Matam, la sud de orasul Haifa. In aceasta locatie Apple va avea ca vecini centrele de cercetare Intel, Microsoft si Philips. Pentru acest centru de cercetare au aplicat deja cateva sute de ingineri care sunt interesati sa lucreze pe diferitele posturi oferite de compania din Cupertino.

Apple cauta ingineri de hardware cu specializarea in dezvoltarea microcipurilor, dar acestia sa puna accent pe circuite electronice si testare hardware.

Compania a declarat ca noul centru de cercetare nu are legatura cu noua achizitie din Israel. De fapt, angajatii Anobit nu vor participa la activitatea de la centrul de cercetare din Matam.

Cu noua achizitie, Apple marcheaza primul centru de dezvoltare a semiconductorilor care este situat in afara Californiei, tara de origine a companiei. Apple mai are cateva centre de dezvoltare software in Austin (Texas, USA), Vancouver (Canada), Franta si in Germania.

Apple a confirmat achizitia Anobit in 11 ianuarie, la 4 saptamani dupa ce au fost date primele stiri despre acest subiect.

Purtatorul de cuvant al companiei, Steve Dowling a confirmat faptul ca firma a fost cumparata de catre Apple, dar a refuzat sa dezvaluie strategia din spatele targului sau cat au platit Apple pentru Anobit.

Anobit, deja producea componente pentru iPhone si iPad iar achizitionarea companiei va face mai multe componente disponibile pentru Apple.

Leave a Reply