Thursday, August 16, 2018

UserWeb.Ro – Blog IT

Informatii din domeniul web si tehnologie

Apple a lansat iBooks 2

Posted by UserWeb On January 25, 2012 ADD COMMENTS

Apple ceceteaza noi moduri de a revolutiona sistemul de invatamant. Saptamana trecuta compania si-a lansat noua platforma de iBooks 2 , o aplicatie pentru iPad care permite descarcarea si vizualizarea manualelor scolare electronice.

Aceasta aplicatie permite manualelor electronice sa contina animatii, diagrame si poze.  Apple insa, nu detine aceste manuale electronice asa ca a facut parteneriate cu companiile care le creeaza, si anume Pearson, Houghton Mifflin Harcourt si McGraw-Hill.

Intr-un comunicat de presa pe aceasta tema Philip Schiller a declarat:

            “Educatia se afla la baza AND-ului poduselor Apple, iar iPad ar putea fi cel mai incitant produs de-al nostru de pana acum. Cu 1.5 milioane de iPad-uri care se afla deja in sistemul de invatamant, iPad este adoptat destul de rapid de scolile din Statele Unite si intreaga lume. Acum cu noul iBooks 2 pentru iPad, studentii din intrega lume pot sa invete printr-o cale mult mai dinamica si mai interactiva . Si toate acestea le pot face printr-un gadget pe care il indragesc deja.”

Pentru autorii care vor sa creeze manuale digitale pentru iBooks 2, Apple a pus la dispozitie o aplicatie speciala, aceasta se numeste iBooks Author si este disponibila pentru Macintosh. Dar pentru cei care vor doar sa citeastca, Apple  a declarat ca majoritatea cartilor electronice costa aproximativ 14.99 dolari unele fiind chiar mai ieftine.

Iar daca pretul acestor manuale nu ne sperie, spatiul pe care acestea il ocupa ne pune pe ganduri. Spre exemplu manualul cu numele “Life on Earth” (“Viata pe pamant”) ocupa aproape 1Gb din memoria tabletei, iar majoritatea manualelor ocupa intre 2 si 3 Gb. Avand in vedere ca modelele iPad au memoria limitata, de16Gb, 32Gb sau 64Gb, un student risca sa nu aiba suficenta memorie, pe tableta pentru a stoca toate manualele dintr-un semestru.

Leave a Reply