Thursday, August 16, 2018

UserWeb.Ro – Blog IT

Informatii din domeniul web si tehnologie

Anonymous contrataca inchiderea Megaupload

Posted by UserWeb On January 25, 2012 ADD COMMENTS

Fiind considerat destul de periculos, influentul grup de hackeri Anonymous se remarca mai ales prin cunostintele extinse de retelistica si prin numarul adeptilor care este in continua crestere. Dar se pare ca acestia au ramas intr-o stare latenta in momentul in care FBI a anuntat masurile care vor fi luate impotriva site-urilor ce nu se supun cerintelor SOPA. Acestia au reactionat doar dupa inchiderea siteului Megaupload de catre Guvernul Statelor Unite.

Conform unui raport CNN, acestia au lansat un atac de tip DDoS (Distributed Denial of Service) impotriva mai multor siteuri din Statele Unite. Acest tip de atac presupune saturarea masinei tinta cu cereri de comunicare externa astfel incat sa nu poata raspunde la trafic legitim .

Printre acestea se numara siteul FBI-ului, al Ministerului de Justitie, al Guvernului si al casei de discuri Universal Music, care apartine grupului Vivendi. In timp ce siteurile guvernamentale sunt din nou online, Siteul Vivendi este inaccesibil de duminica seara. Potrivit unor siteuri de informatii, o revendicare in numele Anonymous a fost afisata pe pagina de start a site-ului Vivendi, acuzand grupul media de “cenzura si inalta tradare a spiritului internetului”.

Vineri, Anonymous a atacat si site-ul presedintiei franceze, dupa ce Nicolas Sarkozy salutase decizia justitiei americane de a inchide site-ul Megaupload.com.

In timpul operatiunii de saptamana trecuta, Anonymous a sustinut o armata de cateva mii de utilizatori care au efectuat atacurile, numarul acestora situindu-se undeva la 5700. Practic, 5700 de atacuri sunt lansate simultan asupra victimei, indiferent ce protectie ar avea ,acesta va avea de suferit. De retinut este ca atacurile DDoS pot fi efectuate de persoane, si nu de boti, si in plus necesita cunostinte avansate de retelistica.

In ultimii ani, Anonymous s-a dovedit a fi unul dintre cele mai eficiente grupuri de hacking din lume. Acestia urmaresc sa atace siteuri pe le considera nedrepte.

Exista voci care spun ca razboiul abia incepe si ca activistii Anonymous depun un efort comun pentru a distruge campania organizata de democratii care sustin SOPA.

Leave a Reply