Thursday, August 16, 2018

UserWeb.Ro – Blog IT

Informatii din domeniul web si tehnologie

Angry Birds ajunge pe Facebook

Posted by UserWeb On January 27, 2012 ADD COMMENTS

Compania de jocuri Rovio ne pregateste o surpriza anul acesta de Valentine’s Day, in 14 februarie. Acestia au decis ca este cazul sa lanseze seria de jocuri Angry Birds si pe Facebook.

Compania de jocuri finlandeza si-a deschis un birou in China si face mari presiuni sa duca franciza de jocuri Angry Bird si in Asia. Acestia vor incerca sa-si faca jocurile disponibile pe orice platforma posibila. Fapt dovedit de parteneriatul pe care l-a inchiriat cu Samsung pentru a introduce “pasarile” si in noua generatie de televizoare destepte de la acestia. Dar Rovio nu se opreste aici, mai are o colaborare cu Nokia prin care urmaresc extinderea jocurilor Angry Birds si pe dispozitivele Asha. Se zvoneste ca Rovio vrea sa acopere si restul non smartphone-urilor care ocupa 81% din dispozitivele pe care asiatici le detin.

Rovio vrea sa modifice jocurile astfel incat o conexiune de internet sa permita gamerilor sa reia jocul de unde l-au lasat pe un alt telefon.

Peter Vesterbaka, fondatorul Rovio, a declarat ca vor sa mareasca veniturile companiei prin introducerea unor pasari noi in jocul Angry Birds care ar putea costa aproximativ 99 de centi.

In Asia jocul se bucura de o enorma popularitate. Asiaticii indragesc atat de mult jocul incat si-au facut un parc tematic si o tableta dedicata acestui joc, dar pentru acestea nu platestesc franciza. Biroul Rovio din China se pregateste sa poarte un razboi legal cu inteprinzatorii care nu platesc aceste drepturi de autor.

Dar Angry Birds se bucura de popularitate in toata lumea, fapt dovedit prin milioanele de utilizatori de tablete si smartphone-uri care au sarbatorit ziua de Craciun luptand impotriva porcilor verzi din Angry Birds. Rovio a anuntat ca binecunoscutul joc a avut un total de peste 6.5 milioane de descari unice in ziua de Craciun.

Asadar pregatiti-va sa urmariti pasarile si pe Facebook.

Leave a Reply