Thursday, August 16, 2018

UserWeb.Ro – Blog IT

Informatii din domeniul web si tehnologie

11 Februarie vine cu proteste impotriva ACTA

Posted by UserWeb On February 9, 2012 ADD COMMENTS

In Statele Unite populatia impreuna cu Google, Wikipedia si alti giganti tehnologici au castigat lupta impotriva controversatelor legi SOPA si PIPA. Acum batalia se muta in Europa si trebuie sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a opri proiectul de lege ACTA.
Organizatia mondiala Access a declarat ziua de 11 februarie 2012 “Ziua internationala impotriva ACTA”. Aceasta spera ca lumea va da dovada de solidaritate si va iesi in strada pentru a-si proteja drepturile.
Access anunta ca se organizeaza proteste in toata Europa si prin aceste proteste spera sa convinga Parlamentul European sa respinga proiectul de Lege ACTA.
In 26 ianuarie, la o ceremonie din Tokio, Marea Britanie, Austria, Belgia, Bulgaria, Republica Ceha, Danemarca, Finlanda, Franta, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Polonia, Portugalia, Romania, Slovenia, Spania si Suedia au semnat proiectul de lege ACTA. Chiar daca proiectul de lege a fost semnat de aceste tari, acesta ar putea ajunge la gunoi daca nu este aprobat de Parlamentul European.
ACTA sau (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) este un acord multilateral cu scopul de a crea standarde internationale pentru protejarea drepturilor de autor. Acest tratat va face providerii de internet direct responsabili de materialele piratate care circula prin retelele acestora, ceea ce va duce la o monitorizare permanenta a activitatii de pe internet a clientilor acestora, iar daca acestia sunt prinsi ca descarca sau partajeaza materiale piratate vor fi pedepsiti prin refuzarea accesului la internet, iar aceasta este cea mai mica pedeapsa.
Access a strans deja aproximativ 350000 de semnaturi pe o petitie impotriva proiectului de lege ACTA. Acestia isi informeaza vizitatorii de pe blog despre protestele locare Anti-ACTA. In plus, organizatia a inceput sa publice o lista, cu ajutorul Facebook events, cu protestele din Europa.
Asadar proiectul de lege ACTA inca mai poate fi oprit!

Leave a Reply